1 rkl auringonkukkaöljyä (kuivattujen tomaattien öljyä)
|
1 rkl sitruunamehua
|
1/2 kpl punasipulia
|
1 kpl kurkkua
|
1 kpl jääsalaattia ruukussa
|
Puolita aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita tomaatit, öljy ja sitruunamehu pastan joukkoon. Voit tehdä tämän jo tarjoamista edeltävänä päivänä, jos pastaa on jäänyt yli. Anna pastan maustua jääkaapissa.
Kuori ja leikkaa punasipuli ohuen ohuiksi puolirenkaiksi. Paloittele kurkku ja valutettu juusto.
Sekoita sipulit, kurkku, juusto, kirsikkatomaatit ja oliivit pastan joukkoon. Jos tomaatit ovat isoja, puolita ne.
Jätä muutama basilikanlehti koristeeksi ja suikaloi loput terävällä veitsellä. Suikaloi myös jääsalaatti. Sekoita ne feta-pastasalaatin joukkoon.
Kumoa feta-pastasalaatti tarjoilukulhoon ja koristele basilikalla.
Caesar-salaatti katkaravuilla
isoja katkarapuja
jäävuorisalaattia
parmesanlastuja
krutonkeja (paahtoleipää, valkosipulijauhetta, oliiviöljyä)
kastike
valkosipulinkynsiä
sitruunamehua
dijon-sinappia
kasvisfondia
mustapippurirouhetta
oliiviöljyä
parmesanraastetta
Focaccia
4 kpl
3 1/2 dl vettä
|
3 rkl oliiviöljyä
|
2 tl suolaa
|
1 rkl tuoretta rosmariinia (silputtuna)
|
Pinnalle
|
4 rkl oliiviöljyä
|
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon oliiviöljy ja suola. Lisää hiivaleipäjauhoja vähitellen vaivaten. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja alusta kymmenisen minuuttia. Ripottele lopuksi taikinalle silputtu yrtti ja puristele silppu taikinaan. Nosta taikina takaisin kulhoon ja anna sen kohota peitettynä 1 1/2 tuntia.
Kumoa taikina jälleen pöydälle ja alusta hetki. Jaa taikina neljään osaan. Pyöritä osat palloiksi. Nosta taikinapallot uunipellille, leivinpaperin päälle ja litistä pallot halkaisijaltaan noin 15 sentin kokoisiksi leiviksi. Peitä leivät liinoilla ja anna kohota 1/2 tuntia.
Painele kohonneiden leipien pintaan kuoppia sormenpäilläsi. Pane uuni kuumenemaan 250 asteeseen, peitä leivät uudelleen ja anna niiden kohota vielä 1/2 tuntia. Pirskota leipien pintaan oliiviöljyä sekä jotakin yrttiä. Painele kuoppiin kokonaisia tai silputtuja oliiveja. Paista leipiä noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kullankeltaisia. Focacciat ovat parhaimmillaan tuoreina ja lämpiminä.
Mun versio taikinasta superturvonneena... tosin taikinan kokoo on suurennettu reippaasti :)
Marinoidut mozzarellapallot
80 annosta
2 1/2 kg mozzarellajuustoa (palloja)
|
Marinadi
|
2 1/2 rkl suolaa
|
2 rkl juoksevaa hunajaa
|
3 rkl tuoretta rosmariinia
|
1 kpl tuoretta chiliä (suikaloituina)
|
1 rkl viherpippuria
|
Irrottele mozzarellapallot toisistaan ja huuhtele ne siivilässä mahdollisimman kylmällä vedellä. Valuta hyvin. Kumoa pallot kauniiseen lasipurkkiin tai muuhun tarjoiluastiaan. Painele tiiviiksi.
Sekoita marinadin aineet keskenään. Kaada marinadi juustopallojen päälle, sulje purkki ja siirrä jääkaappiin maustumaan vähintään 2 tunniksi, mieluummin seuraavaan päivääni.
Tarjoa marinoidut mozzarellapallot erillisestä astiasta vihreän salaatin lisänä.
NÄÄ ON HYVIÄ ja voi antaa vaikka tuparilahjana nätissä purkissa jollekin herkuttelijalle ihan niin kun seuraavatkin eli herkkusienet :P
Marinoidut herkkusienet
Ainekset
10 annosta
herkkusieniä
Marinadi:
persiljaa tai basilikaa hienonnettuna
ruohosipulia
hunajaa
öljyä
balsamiviinietikkaa
2
valkosipulin kynttä
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria
1 tl
rouhittua mustapippuria
Ohjeet
Tällasta kaikkee siis teen siellä pursiseuran keittiössä...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti