Alkuun oli hieman hakusessa tuo taikinan määrä ja pitsan koko, mutta nyt sen jo olen oppinut.
Seuraavasta taikinamäärästä tulee neljä halkaisijaltaan n. 25cm pikkupitsaa
5 dl Durum jauhoja
1 pss kuivahiivaa
suolaa
2 dl aikas lämmintä vettä
hyvin reippaasti öljytty käsi (öljyä saa valua taikinakulhoon)
Tämän kun vaivaa huolella ja nuo aineet iskee kulhoon tuossa järjestyksessä, niin loisto taikina tulee. Öljynä minä käytän oliivipohjaista öljyä, mutta miksei siihen muukin kävisi.
Anna taikinan kohota liinan alla. Jaa neljään osaan, taputtele tai kuli pyöreiksi ja täytä.
Ite tein tomaattikastikeenkin ja hyvää oli...näin se meni
1 prk valkosipulilla tai basilikalla maustettua tomaattimurskaa (Mutti)
1 prk tomaattipyrettä
2 valkosipulinkynttä vähän murskattuna silleen puukon sivulla
reilu rkl fariinisokeria
suolaa ja mustapippuria
pitsamaustetta
tuoretta basilikaa
Kaikki aineet kattilaan, keitä noin 5 min ja surruuttele sitten sauvasekoittimella hienoksi.
Tän jälkeen täytteet pinnalle ja uuniin... niin tulee herkkua. että!!!!!
Tässä täytteenä parmankinkkua, tuoretomaattisiivua, tuoremozzarellaa ja pinnalle paiston jälkeen heitettyä rucolaa. Mun ihan ensimmäinen pitsakivi pitsa. Ei huono! |
Fascinating!!!
VastaaPoista